Semizotu Tohumu Geleneksel – Portulaca Oleracea

Semizotu Tohumu Geleneksel – Portulaca Oleracea

0.0 Puan - 0 Yorum
30,00 TL

Semizotu Tohumu Geleneksel – Portulaca Oleracea 


Paket içi adet : 200 tohum


Semizotu Tohumu Geleneksel - Portulaca Oleracea
, bir diğer adıyla pir pirim yaprakları salata olarak ya da ıspanak gibi pişirilerek sofralarımızı şenlendiren bir sebzedir. Kökeni Hindistan ve Ortadoğu olmakla birlikte dünyanın birçok bölgesinde bulunmaktadır ve semizotugiller familyasındandır. En fazla omega-3 içeren sebzedir. İçerisinde bulunan A vitamini bağışıklık sistemini güçlendirir, Yüksek kolestrolu düşürür. Tabi semizotunun faydaları saymakla bitmez ama yetiştirmesi de bir o kadar kolaydır.

Semizotu toprak konusunda seçici bir bitki değildir ve her türlü toprakta yetişebilmektedir. Fakat sağlıklı bir şekilde yetişebilmesi için toprak ısısının 8 ya da 10 derece civarında olması gerekmektedir. Suyu ve nemi oldukça sevmektedir. Bu yüzden toprağını kuru bırakmamalısınız. Soğuktan etkilenmektedir o yüzden özellikle kırağı yağan mevsimde yetiştirmemiz gerekmektedir. Yanmış hayvan gübresi kullanırsanız bitkinin verimini artırırsınız. Geleneksel tohumdur ve bir sonraki yıl tohumundan tekrar ekim yapabilirsiniz.

 

SEMİZOTU TOHUMU - PORTULACA OLERACEA EKİMİ

*Tohum Ekilecek alan en az 20-25 cm derinliğinde sürülmeli yada bel küreği ile bellenmeli. Tırmık yardımıyla düzeltilip pürüzsüz bir alan oluşturulur.lahana

*Dış mekan da ilkbahar, yaz ve sonbahar ayları boyunca tohum ekimi yapabilirsiniz.

*Metrekareye 5-6 gram tohum ekilir. Kullanacağınız tohum miktarını bu ölçü bazından ayarlayabilirsiniz.

*Tohumlar serpme yaparak ya da 20 / 25 cm sıra üzeri mesafe ile ekebilirsiniz. Tırmık yardımıyla tohumların üzeri kapatılır. Derinlik 0,5-1 cm arsını geçmeyecek derinlikte ayarlanmalıdır.

*Sulamayı fıskiye ya da küçük bir alanda ekim yaptıysanız süzgeçli sulama aparatlarıyla yapabilirsiniz. Toprağın nemli kalmasına ve toprak ısısının 10-12 derecede olmasına dikkat etmelisiniz.

*Çimlenme süresi 2 ila 6 hafta arasında sıcaklık ve ekim derinliğine göre değişiklik gösterir.

* Semizotu çok yıllık bitkidir ve bir sonraki yıl aynı yerlerinde varlıklarını devam ettirirler.

* Geleneksel tohumdur ve tohumlarını alıp tekrar yetiştirebilirsiniz.

 

Neden geleneksel tohum ve neden kendi ürünlerimizi yetiştirmeliyiz ?

Marketten, manavdan veya pazardan temin ettiğimiz sebze veya meyveler ne kadar organik hiç düşündünüz mü? Daha ucuza daha çok üretmek ve pazarlamak için tamamen topraksız ortamda aşılama yöntemi ile veya suni gübreleme yöntemiyle yetiştirilen sebzeler ne yazık ki sofralarımızda yer almaktadır. Halbuki bu yöntemlerle yetiştirilen ürünlerin tüm besin özelliklerini yitirmiş olduklarını biliyor muydunuz? Gelin sizlere bu konu hakkında biraz bilgi verelim ve kendi yetiştirmiş olduğumuz ürünlerin ne kadar sağlıklı olduğunu hep beraber görelim.

Aynı ortamda, aynı aşılama yöntemi ile yetiştirilen daha sonra toplanıp sofralarımıza kadar gelen sebze veya meyveler hemen hepsi ne yazık ki aynı tada sahip olabilmekteler. Gelin birde kendi yetiştirdiğimiz mahsullere bakalım. Tohumdan kendi yetiştirdiğimiz mahsuller tamamen toprakla özleşip, topraktaki vitamini minerali bünyelerine alırlar ve her birinin kendine has kokusu tadı ve görünüşü olur. Marketten almış olduğumuz ürünler gibi tek renk, tek tip ve aynı boyda, şekilde olmazlar. Bir düşünelim... Markete gittiğimizde salatalık alıyoruz tamamen yeşil tonları aynı, boyları aynı ve kokusunu bile alamıyoruz. Oysa bahçede yetiştirdiğimiz mahsullerimizin renk tonları, kokusu ve şekli bile farklı olabiliyor. Marketten aldığımız bir elma ne kadar pürüzsüz değil mi? Peki ya dalından koparmış olduğumuz bir elma? Eminim 2-3 yerinden kurtcuklar tarafından tadına bakılmıştır ve pürüzsüz bir görüntüsü yoktur. Oysa ki 1950'li yıllardan bu yana kimyasal gübreleme ile üretilmiş hepimizin gözünün alıştığı, sanki daha sağlıklıymış gibi duran parlak sebzeler, pürüzsüz meyveler gözümüzü boyamaktan başka bir şey değil. O yüzden kendi üretmiş olduğunuz meyve ve sebzeler igörüntü olarak parlak değil, şekil olarak bozuk diye üzülmeyin. Çünkü sizler sağlıklı yaşamın bilincinde olan tüketiciler olarak diğer tüketicilere göre 1-0 öndesiniz. Eski zamanlarda tüketilen sebze ve meyvelerin hepsi böyleydi.

Neden mi kendi ürünlerimizi kendimiz yetiştirmeliyiz? Marketten  alacağınız sebzenin vitamin, lezzet ve kokusu  ile kendi yetiştirmiş olduğunuz sebzenin vitamin, lezzet ve kokusu arasındaki kapanmaz farkı sizde göreceksiniz . .Sizce de kendi mahsullerimizi yetiştirip yemeye değmez mi?

TOHUMEVİ

Her insan, canlı ve cansız tüm varlıklar doğanın bir parçasıdır parçaları eksilmiş kırılmış bozulmuş bir makine nasıl işlevsizse doğada aynen öyledir. Lütfen kendimize zarar vermeyelim. Yediğimiz içtiğimiz her şeyin doğal ve temiz olması için tohumlarımıza sahip çıkalım. Unutulmaması gereken bir şey var oda yerel üretim. Bunun için birilerinin bize ürettiklerini satması yerine kendi ürünlerimizi üretmek en güzel ve en sağlıklı olandır. Bir yerde olan orman bahçe tarımsal arazinin bize faydası uzaklığıyla eş değerdir. Kendi ormanımızı kendi bahçemizi kendi ürünlerimizi üretmek onu korumak her şeyden daha önemlidir. Her ektiğimiz tohum ve diktiğimiz fidan bir meyve bir çiçek bir ağaç veya sebzenin bize faydası % 50 ise sağladığı temiz hava ile ve saymakla bitiremediğimiz faydalarıyla topluma ve geleceğe hizmettir. Biz TOHUMEVİ olarak bunu geleceğe yapılmış yatırım ve görev adlederiz.

Yapmış olduğumuz çalışmaları göz önünde bulundurduğumuzda bitkilerin birer canlı organizma olduğunu bunların çimlendirmelerinde ve yetişmelerinde toprak tipi, sıcaklık, nem, sulama, ekim yapılan zaman gibi faktörlere bağlı olduğunu lütfen unutmayalım. Ayrıca kullanılan gübreler ve iklim koşulları da bunlara dahildir. Doğru bilgileri paylaşarak sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ancak belirtmiş olduğumuz şartlar ve uygun ekim koşulları sağlanmadığı takdirde bitkilerin sorumluluğunu alamayız.

Sektörde faaliyet gösterdiğimiz süre boyunca ürünlerimizin kalitesi birincil önceliğimiz olmuştur. Müşterilerimize en iyi kalitede ve en korunaklı paketleme sistemleri geliştirerek teslimat yapmak prensibimizdir. Onların memnuniyeti doğru yolu seçtiğimizin göstergesidir. Sattığımız tüm tohumlar, fideler ve fidanlar detaylı bir kalitede kontrole tabi tutulur ve ancak o şekilde dikkatlice paketlenip gönderilir. Uzman ekibimiz siz değerli müşterilerimizin tüm sorularına en kısa zamanda özenle cevap verir çünkü en kaliteli ürün ve hizmeti taahhüt ediyoruz.

   

KARGO

Sipariş verirken adres bilgileriniz doğruluğunu kontrol ediniz. Ayrıntılı ( mahalle, sokak, cadde, bina adı, daire numarası, ilçe ve il ) yazmanız kargonuzun hızlı teslimatı açısından önem teşkil eder.

Eğer hizmet dışı bir aladan sipariş vermişseniz kargo şubelerinden ürününüzü teslim almanız gerekir. Haftanın bir günü dağıtım yapılan bölgelerde ise kargo şubenizden bilgi almalısınız.

Gönderiminiz yapıldıktan sonra size gelecek mesajla takip numaranız tarafınıza iletilir. Bu numaradan kargo firmalarının sisteminden takibini yapabilirsiniz ve ürün dağıtım gününde adreste bulunmaya dikkat edin. Kargolarınızın bilgisi hakkında mesai saatleri içerisinde müşteri temsilcilerimizden bilgi alabilirsiniz.

 Tel:0312 375 5373

Vaktinde teslim alınmayan siparişlerin iade gelmesi ve canlı ürünlerde yaşanacak bozulmalar durumunda Tohumevi firması sorumlu değildir.

 

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Semizotu Tohumu Geleneksel – Portulaca Oleracea Semizotu Tohumu Geleneksel - Portulaca Oleracea , Semizotu bir diğer adıyla pir pirim yaprakları salata olarak ya da ıspanak gibi pişirilerek sofralarımızı şenlendiren bir sebzedir. Kökeni Hindistan ve Ortadoğu olmakla birlikte dünyanın birçok bölgesinde bulunmaktadır ve semizotugiller familyasındandır. semizotu tohumu , geleneksel semizotu, semizotu, pir pirim, 4EU433BHQL Semizotu Tohumu Geleneksel – Portulaca Oleracea

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.